Båten kom också fram och fick dynor och lite annat på plats innan den lämnar oss i veckan.
Till middag blev det en härligt god fisksoppa med bla färska musslor.
Loisans fisksoppa
För 4 personer.Fisksoppa är lätt att tillaga och gott.
Ingredienser
500 g blandad fiskfilé t ex lax och torsk
1 nät färska blåmusslor
1 fänkålsstånd
1 gul lök
1 nät färska blåmusslor
1 fänkålsstånd
1 gul lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
8 dl hummerfond (vatten+hummerfond eller egen fond på räkskal)
2 dl vitt vin
2,5 dl vispgrädde
salt
peppar
cayennpeppar
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
8 dl hummerfond (vatten+hummerfond eller egen fond på räkskal)
2 dl vitt vin
2,5 dl vispgrädde
salt
peppar
cayennpeppar
dill
Gör så här
Ansa och skär fänkålen i bitar. Strimla löken och morätter samt vitlöken. Fräs lök, morot, vitlök och fänkål i lite rapsolja i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt vitvinet och hetta upp, tillsätt musslorna och lägg på locket en stund. Späd med krossade tomater och fond. Låt soppan sjuda på svag värme ca 10 minuter.
Skär under tiden fisken i tärningar ca 3x3 cm. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp på nytt. Lägg i fisken och låt soppan sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Smaka av med dill, cayennpeppar, salt och peppar.
Skär under tiden fisken i tärningar ca 3x3 cm. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp på nytt. Lägg i fisken och låt soppan sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig. Smaka av med dill, cayennpeppar, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar