fredag 30 december 2011

Enkel och god middag.

I dag fick det bli lite "rester" från gårdagens middag, Biff Rydberg à la Morberg stod på menyn. Tänk att nått så enkelt kan vara så gott!!

En svensk klassiker som smakar underbart i Per Morbergs tappning.

Antal portioner: 4
Ingredienser

800 g oxfilé, i bit
10 st råa potatisar (cirkamängd)
2 st gula lökar
4 st ägg
4 msk olja, ej olivolja
4 msk smör

Senapsmousse
1 dl Colemans senapspulver
0.5 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 tsk brunt senapsfrö
Annons:

Gör så här

1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas
5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar