lördag 16 april 2011

Fjällsholmen

Det har varit en underbar dag!! Kinderna bränner efter en dag i solen på Fjällsholmen.
I dag har en massa vårsysslor har blivit gjorda. Reparation av bryggan är påbörjad, ordning och reda i sjöboden på pråmmen har det blivit, lekplatsen fixad, badet i Skudevika städat, skolan klar för säsongen och det blev mycket röjt och eldat i Alekärr't. Dagen avslutades med en härlig gemensam stund med korvgrillning i Alekärr't för oss ca 35 arbetsmyror.

Ännu är det mycket som behöver göras. Bryggan är långt ifrån klar och Sjöboden ska målas. I Alekärr't är också en hel del kvar att såga ner och elda, men redan nu kan man ana hur underbart det kommer att bli där när allt är klart. Det är mängder med slån och annat som behöver sågas ner för att gärdsgårdar och bergen ska synas. Vitsipporna kommer att breda ut sig som ett vitt skummande hav och Gullvivorna kommer att frodas.

En rolig nyhet är att vi kommer att få hjälp med att renovera våra gärdsgårdar. Det kommer en grupp till holmen i slutet av maj, som ska ha kurs i ämnet. Är det någon av er som vill vara med och lära er denna konst, så finns säkert möjlighet att delta.

I sommar kommer det hästar igen. Det kan eventuellt bli fyra stycken som ska vara i Môsen. Förhoppningen är att det i framtiden även ska bli möjligt med hästar i Alekärr't.

I morgon kommer glöden antagligen att vara perfekt för att göra bakpotatis, så ta chansen och ta med er mat för en underbar söndagslunch i Alekärr't!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar